Kliki siia Kliki siia
Kas MM-sarja uus punktiarvestus teeb rallid põnevamaks?
Vasta | Tulemus
Saada teade
Partnerid
www.veoautodevaruosad.com
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
rallifotod.eu
 
 
 
rally.ee
27. oktoober 2003 14:55
Tagasi
Trüki lehekülg

Rahvaralli liigub kiirema sõidu suunas

Kommentaare lisatud: 82

 

  Sorteeritud esimestena: UuemadSorteeri VanemadSorteeri
 
| 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 |
 
kah rahvarallur, 29.10.2003 08:19
ja loomulikult on priidu jutus iva sees - polegi keegi väitnud et iva puudu - lihtsalt jutt käib aiast aga järsku kukutakse aiaaugust jahuma... 1/4miili on ka tore ala ja vanaautod samuti aga need pole vist antud artikli teemad

TO Juku:, 29.10.2003 07:58
Kuule sahhiib, ma ka sõidan RR-i, krusalubegi pole, 2 kõrgharidust aga on, seega lugeda ja mõtelda nagu natukene oskaks. RR seltskond on minu arvates väga tore ja siin selle kallal küll ära ilkuma hakka, kellel palju haridust on. Vaevalt, et sind ennastki sellega niiväga õnnistatud on.
Pealegi Priidu jutus on mõningane iva sees, kui asjale läbi juriidilise külje vaadata. Seda ei ole ilmselt siiani keegi aga vajalikuks pidanud.

juku, 29.10.2003 07:31
Õige - sõimake Priitu, sest temal on ajusid aga need ju rahvarallisse teie arvates ei sobi. Kahjuks osa, kes rahvaralliga tegelevad on oma mõtlemiselt vaid krusajuhi tasemel ja veel hullem, et mõned nendest ka alakomitees.See RR võistlusmäärus on ju lasa diletantide tehtud.

to Vaade, 28.10.2003 22:35
EAL ei suhtle mailitsi, vaata Viljandi ralli komme, saatsin neile lingi nii siit kui ka rallifoorumist ja küsisin komentaare selle Minkovski case kohta.
Vastust pole siiani .. üks kahest, nad, kas ei oska lugeda, või ei oska kirjutada :P

Tervitades
Jaan Sammal

vaade, 28.10.2003 20:13
Kõrvaltvaatajana on halenaljakas näha kuidas kõik kes Priidu arengutasemeni ei küündi, kohe hullult sõimama kippuvad kui midagi tarka vastu öelda pole. (maximum punktid Priidule).
Minu ettepanek on et Priidu teemast nüüd aitab ja ta võiks siiski EAL-iga meilitsi nats suhelda (kasvõi copy siinsest tekstist kui uuesti kirjutada ei viitsi) ja teised võivad artikli põhiteemal edasi leiutada, eeldusel et see jutt kuhugi viib (ilmselt viib).

Priit, 28.10.2003 18:36
to: to Priit 17:00
Ma võin olla kuldne oinas, mul jumalast pohh sellest:) Sina aga õpi mõtlemist, muidu kirjutab näiteks Kodakondsus-ja Migratsiooniameti suva ametnik Sulle passi märkuste lahtrisse "migrant" ja väljastab "halli passi". Mis sest, et tal selleks õigust pole. Näiteks minu suulisel ettepanekul teeb seda. Aga noh, Sul on võimalus veel areneda... ja "migrandiks" mitte muutuda:)

Asjalikumat ka: Minu ettepanek, mida ma ei viitsi EAL'ile meilitsi saata, sest sealsed ametnikud võiksid ju lugeda, mida nende kohta kirjutatakse(Tarvo kindlasti loeb:):D).
Algatada läbi Kult.Mini. Liiklusseaduse parandus. Minu nägemus: LS 3.peatükk § 13. Sõidukile esitatavad nõuded täiendada uue alapunktiga, samaväärses sõnastuses alapunktidega (3) ja (4).
(6) Võistlemiseks (või autospordiks) ette nähtud sõiduki registreerimise ja tehnoseisundi kontrollimise eeskirjad ning nõuded tehnoseisundile ja varustusele kehtestab kultuuriminister.

Sellest muudatusest tulenevalt tuleb muuta ka alama astme õigusakte just autospordile sobivas suunas(alates Mootorsõiduki ja selle haagise registreerimise eeskirjast Tolli ja Piirivalvet puudutavate õigusaktideni välja). Kultuuriminister võib(ehk tegelikult peab vastavalt just Spordiseadusele ja Spordihartale) tehnoseisundi ja varustuse kontrolli delegeerida EALile ja see omakorda tehnikakomiteele. Eeskirjad, mille alusel ARK, kui riikliku registri pidaja hakkab neid autosid regama, töötab KM välja koostöös EALiga ja nii on õiguslik taust loodud ning mitte mingit vastuolu kehtiva seadusandlusega pole. Saab ka EALi too "tehniline kaart" seadustatud, ning kõik on "Häppid". Tuleb vaid veidi tahta. Paet peaks olema hetkel suhtel

to priit, 28.10.2003 18:32
pikka ja mõttetut möla oskad ajada, aga pointi pole kuskilt otsast näha. Näha on et tahad hirmsat moodi kiidelda, et oled justkui millegagi hakkama saanud, tegelikult aga sinu küündimatust pole tähele pandud, ja selle kompleksi ja depressiivsuse all sa kannatadki. Ja kahjuks sa ise sellest aru ei saa. Ülesande paistab, et oled püstitanud - tahan saada kuulsaks kirjanikuks, aga mitte kvaliteedi vaid kvantiteedi arvelt.
Mine ja niuksu oma vanaautoga omasuguste seas, ja vaata äkki on keegi vahepeal kiiremaks saanud, ja mine vaata kas ikka miil on sama pikk, kui sa arvad olevat oma "hästiarenenud" mõttemaailmal. Kahtlemata on see ala teema, mida paistad valdavat...

Priit, 28.10.2003 17:44
TOM'ile: puudutab see teema väga ja otseselt artiklit. Rahvaralli (ehk igapäevaautode) kiiruse kasv, mida sõitjad soovivad-vajavad, nõuab autode ümberehitust. Loogika? Ümberehitust saab teostada VAID sel viisil ja läbi selle asutuse: http://www.ark.ee/atp/index.html?id=502 .
Muud korda ei ole, kuid võiks olla. Ekspertide nimekirjas ei ole EAL'i tehnikakomisjoni ehk muude seaduste alusel autosporti juhtima seatud isikul(EAL) puudub õigus sekkuda suure osa spordivahendite(ehk ralliautode) seadustamisega seotud asjadesse. Kuna selline autode ümberehitus on keelatud (puudutab eriti valusalt peale 1994.a.a valmistatud tüübikaga sõidukeid), siis on kogu autorallit puudutav tehniliste nõuete kogum õigustühine avalikul teel liiklemise seaduslikuse suhtes. Kurb, kuid nii see on:( Ei ole mõtet enne mingist uuest asjast rääkida, kui vanagi pole lapitud.
http://trip.rk.ee/cgi-bin/thw?${BASE}=akt&${OOHTML}=rtd&TA=2001&TO=5&AN=509
http://www.riik.ee/arr/register/liiklusregister.html
Veel veidi lugemist ja kaasamõtlemist. Kõik ei ole nii ilus, kui esmapilgul paistab. Arutleda võib kõige üle, kuid ...

Villib, 28.10.2003 17:29
Turvapuurid ja muu varustus jah tere tulnud,aga ikkagi sellest ei tohiks välja kujuneda rahakoti ralli.On noori küll kes ihkavad rajale,aga siiski kõik ju maksab.Ega see Lada ja Moskvits nüüd STANDARD olekus kiiremini sõida kui vene aeg.Siis lubati ju nn.vihuri puuri ka suures rallis

to priit, 28.10.2003 17:00
Kuule mini-kult. mitte autoliit ei tee märget reg tunnistusse, vaid ARK ja kui sul on nende tegemiste vastu midagi, siis mine lärma ark-i kodulehel, mitte siin. kuldne oinas... ausalt

Priit, 28.10.2003 16:56
Ja millise seadusesätte järgi seda sinna pannakse? Mitte mingi järgi, täiesti ebaseaduslik märge, btw. Seadusemehed, my ass, olete! Tehke endale asi selgeks. Mina(või meie) Vanatehnika Klubide Liiduga tegime.
Soovitan kõigil alustada Eesti Spordiseadusest ja Eesti spordihartast. Need läbi lugeda, veidi mõelda, siis Kult.Mini. puudutav ja tema õiguspädevust(ja haldusalasse kuuluv) puudutav selgeks teha ja siis veel veidi mõelda. Muuseas, mõtelda on mõnus!
Minu esimene vihje Teile on alljärgnev: leidke seos EAL-Kult.Min.-Liiklusregister.
Töö kergendamiseks alustage Spordiseadusest ja tema paragrahvidest 6 ja 7. Kult.Mini kompetentsi ei kuulu ei autod ega liiklusregister, ARKst rääkimata.

Vahelduseks võite uurida, kuidas on omavahel seotud näiteks Laskespordi Liit ja Politsei Relvaregister ning relvalubade väljastamine.

Tegelik mõte on see, et on vaja kas A) muuta olemasolevaid sedusi või parem variant B) teha Mootorispordi Seadus, mis on seotud muude sporti puudutavate seadustega. Algatada saab seda EALi ettepanekul Kult.Min. läbi Riigikogu kultuurikomisjoni. Ja see pole teps mitte minu isiklik arvamus, lihtsalt on juriidikas väga kompetentsed isikud tsipa asja uurinud. Lihtsalt minu arvamus ühtib nende omaga. Kindlustusseltsi juristid irvitasid selle peale, kui tuli teemaks kindlustus ja nende väljamaksmine. Leidsid "miljon" põhjust just eelnimetatud vigadest lähtuvalt, miks hakata asja venitama ja vaidlustama. Juristid "jagavad matsu" raamatupoodidest Maybachideni...

Tom, 28.10.2003 16:42
Huvitav kus kohast see Priit nüüd ärkas. Nagu pohmaks oleks vennal. Ärkab ja kukub jahuma ei tea millest. Jutt oli esialgu aiast, mitte aia august. See mis sa rääkisid on õige, et isegi histoorikuid ei või eesti seaduste järgi ehitada aga mis see siia puutub. Kui on ta teine liiga või standart klass või mis iganes siis eeldan, et need autod tehakse ikka võistlus eesmärgil ja loodan, et keegi ei soovi siis seda autot kasutades naabrinaisega huvireisile minna? Kõigepealt tuleks poindist aru saada ja siis valju häälega kisama hakata ja näidata kui tark ma olen. Rõõm, et haritlaste potentsiaal on meil veel olemas, aga ka tean, et kes vähegi tehnikaspordiga tegeleb on nende määruste või seadustega samapalju kui mitte rohkem kursis.

To Priit, 28.10.2003 16:18
Ralliautodel ongi reg tunnistuses sees märge: sportauto. Mis lubab tal sõita võistluste ajal tänaval....... seadusemees :)

to Priit, 28.10.2003 16:03
kurb küll kuid sa oled rallist kaugel nagu lehm sadulast

Priit, 28.10.2003 15:39
Jälle see puuride ja omavoliliste ümberehituste teema päevakorral. Kaua võib jahu ajada ja lollusi suust välja lasta, lp. EALi juhtfiguurid? Rahvarallisse turvapuurid, kuid samas teeliikluseks kõlbulikud autod? Kulla mehed, need asjad ei käi koos, need on praegu kaks erinevat asja. Tehke endale TjS M määrus Nr.50, Liiklusseadus ja Liikluseeskiri selgeks, siis leidke(mida Te ei leia) Eesti Spordi Seadusest ja Eesti Spordihartast selline säte, mis Teil LUBAB seaduse rikkumisele õhutada ja rikkumist propageerida ning alles siis hakake mingist puurist üldse rääkima.
Muidu on jutt kõik õige, mis puudutab ralli ja rahvaralli tulevikku(vist. Eriti tore on see uute klasside tegemine), kuid õigustele eelneb KOHUSTUSTE täitmine ja see eeldab EALi poolt Eesti seadusandlusesse kergete muudatuste sisseviimise organiseerimist. Praegusel hetkel võib suvaline politseinik ralli ülesõidul Eesti Liiklusregistris oleva ralliauto "maha võtta", kui omavoliliselt ümberehitatu. EALil ei ole seadusandlikult antud õigust mingit üldrahvalikult kehtivat ja aksepteeritavat registrit pidada. EALi võistlusauto kaart on tühipaljas paber, mis ei maksa tavainimesele ja politseinikule essugi. EALil, kui juriidilisel isikul(ja tema tehnika alakomiteel) ei ole seaduse ees õigust autole Liiklusregistri mõistes ümberehituse ülevaatust teha. See on esimene asi, mille peate korda ajama. Siis võib juba hakata rääkima turvapuuridest rahvaralli autodes ja Teie õigusest keelata omatehtud(ja mittevastava) puuriga autol näiteks Rahvarallil osalemise.
Ralli ei ole kahjuks ringrada, autokross või dragrace, kus number-kindlustus-ülevaatus ei ole primaarsed. Ralliauto rajale lubamise esimene tingimus on auto vastavus korraldava riigi seadusandlusega kooskõlas olemine. T

ott, 28.10.2003 14:21
hakkab endalgi sõidu vastu huvi tekkima. Standard klass oleks hea ja oleks kindlasti üks osavõtja.

tuus, 28.10.2003 13:38
teate voi....mul polegi seda mis on naistel.Kergendus vähemalt.

tyui muuunnn, 28.10.2003 13:12
Karta on, et kui tuleb see Teise Liiga ralli siis rahvaralli, nagu koolisügi kaob ära. Raha ei tuleks enam nii palju. Kui hetkel 80 000-test kroonist ligikaudu 60-70 prossa tuleb osavõtu tasust siis ülejäänud on spons. kanda. Ja kas leidub enam Sponsoreid, kes tahaks teise liiga ralli asemel mingit rahvarallit toetada, kui enamus seppasid sealt ära lähevad. Isegi kui neid rahvakaid tehakse oleks ressursi puuduses korraldus täielik saapa sügavik

juku, 28.10.2003 10:56
korraldanud nad ei ole aga on sama meelt kui Margus Murakas

ennu, 28.10.2003 09:22
tehku kalender selline kus on kiired rallid ja kurikate vahel söitmised eraldi,siis igaüks saab ise valida kus söidab ja ei mingit jahumist rohkem

 

| 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 |
Artikli juurde
18.04.2024
Kreenholmi manufaktuuri alal tuleb rallisprindivõistlus
Artikli juurde
18.04.2024
Romet Jürgenson: rallikarjäär on läinud selgelt ülesmäge
Artikli juurde
22.04.2024
Mārtiņš Sesks stardib Ford Puma Rally1 autoga kahel MM-etapil
Uudiste arhiiv
Artikli juurde
Subaru Forester 2,0 XE
Varasemad ülevaated
26.10.2023
Tootmiskombinaat Vihur (0)
09.10.2023
Saaremaa ralli 2023 (0)
19.09.2023
Lõuna-Eesti rahvaralli 16.09.23 (0)
Viimati lisatud albumid
Viimati uuendatud albumid
14.04.2024 13:09
Tarvastu karikas 2024/3.etapp (0)
31.03.2024 08:00
Kehala karikas 2024. 1.Etapp VIDEO (0)
18.02.2024 20:21
Vidzemes Talvekarikas 2024 (1)
18.02.2024 07:49
Rahvaralli " Koeru talv 24" (0)
11.02.2024 19:27
Rally Sarma 2024 (1)
Vaata foorumiteemasid
 
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia