Kliki siia Kliki siia
Kas MM-sarja uus punktiarvestus teeb rallid põnevamaks?
Vasta | Tulemus
Saada teade
Partnerid
www.veoautodevaruosad.com
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
rallifotod.eu
 
 
 
rally.ee
16. november 2003 15:58
Tagasi
Trüki lehekülg

Rahvarallurid kihutasid Lõuna-Eesti teedel

Kommentaare lisatud: 110

 

  Sorteeritud esimestena: UuemadSorteeri VanemadSorteeri
 
| 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 | 101-120 |
 
to mell, 18.11.2003 14:32
kulla inimene, tundub, et sa ei ole vist ühelgi rahvarallil käinud...kas sa tõesti arvad, et see oleks olnud esimene ralli, kus kiirused nii suured on? kahjuks või õnneks, ei. Evo-dega ja Subarutega saab sellise kiiruse arendada ka kurikarallil ning see on täpselt samamoodi ohtlik. Motosport on ohtlik ning kui sa ohtu kardad, siis istu kodus ja mängi malet või tegelikult ära seda ka tee, äkki kukub mõni 200-ga lendav lennuk sulle tuppa, kõik on ju võimalik! Ralli on ralli ja male on male ja see on fakt.

mell, 18.11.2003 14:29
kulla Rallisõber, ma ei toonud seda näidet 200-ga sõitmise kohta mitte selleks et näidata kui jobu või väärastunud keegi on, vaid selleks et näidata kui ohtlik see katse tegelikult oli. Ma võin olla üsna kindel et 200 oleks ralli ajal sellel katsel köömes olnud.

rallisõber, 18.11.2003 13:21
lugedes kogu seda putru mida siin on ajanud mell ja teised sellised, tekib vägisi tahtmine isegi sõna võtta kuigi see midagi ei muuda. kulla mell raja kirjutamisel 200ga trampadest kütta ja puusse panna on küll ikka iga idoodistunud rullnoka ja võhiku oma mure. ma ei tea kui sellised tainapead on sinu tutvusringkonnast siis palun õpeta neid ja ütle, et esmalt kui minnakse rajaga tutvuma, tuleks läbi lugeda legendiraamatu esimeselt lehelt VÕISTLEJA MEELESPEA punkt nr.1 "LISAKATSETEL ON VÕISTLUSRAJAGA TUTVUMISEL KIIRUS 40 KM.TUNNIS" mitte 200. teiseks tahaks öelda paar sõna Aivar Partsi kohta. ei tasu seda meest materdada ja mudasse matta, sest tema on mees kes tunneb oma ala ja teeb seda nii kuidas oskab ja saab. kahjuks on nii, et kui mõni vaatleja sõidab unise näoga rallil ringi ja näeb und, et sajab uduvihma ja et tee on jäine, siis ei ole isegi Partsil õigust oma fantastilist rallit edasi teha. kahju, et EALis on sellised suured isad kellele on võim pähe löönud ja tegutsevad vaid selleks et silma paista. jah te olete olemas, me näeme aga me ei saa teist kuidagi hästi mõelda.

..., 18.11.2003 12:28
ega nagunii inimesed enne aru ei saa,kui midagi on juhtunud...alati nii olnud ja jääb kah!!

siim, 18.11.2003 11:26
Arvestades kodanik Raide käitumist võib arvata, et järgmise aasta Raide Karikas kujuneb kurikasõiduks, kus rajameistriks on hr. Lepikson. Nii ,et mõtelge lugupeetud kaasvõistlejad, kas lähete sellele võistlusele.See selleks.
Tundub tõesti, et Tallinna härrad käisid oma võimu ja kompromissitust näitamas, sest kompromissiks oleks ju võimalusi olnud.

Kõrvaltvaataja, 18.11.2003 10:36
Keegi ei taha rahvarallit kõrvale tõrjuda, sest see on ju tegelikult meie autospordi taimelava. Kõik need inimesed, kes sõna võtavad turvalisuse koha pealt on lihsalt natukene ettenägelikumad ja hoiatavad EAL-i ja korraldajaid võimalike halbade tagajärgede eest, mida paratamatult toob kaasa esimene üliraske vigastusega lõppenud rahvaralli. Jätkata tuleks nii, et ilma turvapuurita autodele on tehtud katsele nii palju kunstlikke mahapidurdusi, et puusse hooga ei ole võimalik panna, need aga kellel turvapuurid sees sõidavad lisaks ka neid katseid, mis on juba päris sportlikud, kuid suhteliselt heal teekattel. Võib ka nii, et sama katse aga takistused ära korjatud. Nii et jõudu korraldajad!

täitsa muhv, 18.11.2003 10:12
mis teha, turumajandus. pakkuda tuleb seda, mida tahetakse, vastasel juhul paned varsti poe kinni.

veel üks kõrvaltvaataja, 18.11.2003 09:56
Väga paljud kommentaatorid paistavad püha viha täis, et kui Tartu lk.10 suguseid katseid ei lasta sõita, siis peab kurikates keerutama. Aga meenutades möödunud hooaega, kas vahepealseid variante pole?

äss, 18.11.2003 09:27
sõidke nii palju kui võimalik on ning ärge mõlisege ja virisege.

Tõnn, 18.11.2003 08:21
Niipalju tahtsin veel öelda, et siin selle artikli juures jahumisest küll midagi kasu ei ole, seda tuleb teha natukene teises kohas. Nii et aktivistid, koguge rahvas kokku ja tehke ära!!!

Tõnn, 18.11.2003 08:19
Väga tore, ostame siis järgmiseks aastaks hunniku torbikuid, mõne platsi leiame ka ja siis kukume nende vahel vingerdama. See ei ole ralli, see on õppesõit. Kui ma seda tahan teha, siis maksan 300, võtan esimese ettejuhtuva autokooli auto ja lähen sõidan, küll ühtepidi, küll teistpidi. Ralli on ohtlik. Ja kiire. Ja seal võibki kas viga või (ptüi-ptüi-ptüi) surma saada. See on nii olnud ja nii ka jääb. Kui ala areneb, siis tehke see kuradi turvapuuri nõue kohustuslikuks ja mõelge selle peale, kuidas asja edasi arendada, mitte selle peale, kuidas sõrgu vastu ajada ja takistada. Tundub, et kõik, kes siin vastu on, on hirmsad sportralli mehed, ma ka natuke neid nimesid tean kes seal sõidavad ja telgitaguseid ka aga vot Teid küll ei meenu. Oleks ääretult kahju, kui selline ala, mis on kogunud sellise populaarsuse jääks soiku. Vaadake, isegi pealtvaatajaid on juba nendel üritustel. Arvan, et kui seda edasi arendada, on siit sarjast päris mitu sõitjat sportlikku tulemas, miks kurat neile siis vett peale tõmmata? Muutke siis see nimi ära, rahvaralli, pange midagi muud ja asi läheb edasi.

ets, 18.11.2003 00:07
Tomil õige märkus, rahvaralli mehed saage palun ükskord aru et te ei sõida sportrallit. Rahvasport jäägu ikkagi mõistuse piiridesse.

Tom, 17.11.2003 23:52
Jahute siin hirmsat moodi. Mina nii pikalt ei viitsi. Lähtudes Kõrvaltvaataja kommentaarist lisan Teile kõigile meeldetuleks paar siiani kehtivat rahvaralli võistlusmääruse punkti, millest oleks pidanud juhinduma nii Parts, kui alakomitee ning millest juhindusid oma tegevuses Teie poolt kirutud Raide ja Lepikson.

9.19 kiiruslõik toimub üldiseks liikluseks suletud teedel, lõigu pikkus kuni 2,5 km. Teelõik tuleb valida võimalikult ohutu, keskmine kiirus kuni 70 km/h. Teelõigud ei tohi piirneda kurvide väljasõidualadel asuvate ohuallikatega. Teelõigud tagatakse ohutuse ja julgestusega korraldaja poolt (vt. pt. C). analoogselt sportralli kiiruskatsetega.

Suured sõnameistrid ja nüüd kommenteerige või tõlgendage ( loe väänake ) võistlusmäärust nii, nagu Teie arusaam asjast seda võimaldab.

mell, 17.11.2003 23:30
äkki keelame sis üldse rahvarallid ära, viga võid saada ka kurkikakatsel slaalomit sõites!

Kõrvaltvaataja, 17.11.2003 23:04
Ei usu, et Raide ja Lepikson on nii rumalad inimesed ja ühe ralli tuksi keeravad. Eedo Raide, kes ise on vana ralliäss, on EAL turvavaatleja ja temale on pandud kontroll ja vastutus korraldajate poolt rakendatavate ohutusmeetmete üle, millistega tagatakse nii sõitjate kui pealtvaatajate ohutus. Ainult idioot laseks ilma turvapuurita inimesi sõitma niisugusele kiiruskatsele, kus on võimalik ennast vigaseks või halvimal juhul surnuks sõita. Alati peab arvestama kõige jobuma võistlejaga, kes lihsalt võtab kätte ja paneb puusse.See, et see asi nii kaugele läks on tegelikult alakomitee tegemata töö. Pidades lugu Aivar Partsust, kes tahtis parimat ja ka kehtivate rahvaralli võistlusmäärustega ta ju vastuollu ei läinud, rõhutan veelkord, et turvapuurita võib sõita vaid neid katseid, kus ei ole võimalik viga saada.

to Raul, 17.11.2003 22:09
Kas sa tõesti usud, et kui ütled võistlejatele et vali õige sõidukiirus ja ära kraavi sõida siis seda ka tehakse. HAHA, unista edasi, sellist asja ei juhtu kunagi. Isegi MM-il sõidetakse kraavi, mis sellest et mehed on kogenumad. Eksimine on inimlik ja selliste kiiruste juures paratamatult keegi kes eksib. Tulge nüüd ikkag jalgadega maapeale.
Teiseks katsed jäeti ära, kuna EAL-i turvavaatleja hr.Raide leidis, et asi ei ole ohutu(probleem ei olnudki niiväga libeduses, vaid suurtes kiirustes ja ohtlikes teedes, kus väike eksimus võis kergelt tulla ning valusalt kätte maksta). Fakt on on LK 10 tõesti ei olnud ohutu. Kui kodanikud Raide ja Lepikson oleksid olnud nõus ettepanekuga, et ära jäetaks LK 10, lühendataks ülejäänukd katseid, oleks kõik korras olnud. Antud juhul ajasid aga kaks viimatinimetud härrat asja vussi.

andris, 17.11.2003 21:31
Sorry, but is http://www.kambaja.ee the only place where are photos of Tartu rally ?

Indrek, 17.11.2003 18:18
ma vaatan, et kõik, kes nimega kirjutavad, ajavad päris õiget juttu ja asja, aga üldjoontes need, kes nime varjavad, on lihtsalt siia ära eksinud kommentaatorid, kellele issi arvuti ostis ja kes enam väljaspool ekraani elu ei tunnista. Teile, kallid kommentaatorid, tugitoolis istumist ei saa võrrelda sellega, kui ise rooli taga olla, seega, kui asjast aimu ei ole ning ainult õrna aimdus kõrvadevahel kumisemas, siis targem oleks ennast enam mitte rohkem rumalamaks teha ja lihtsalt vait olla. Kohti, kus teiesugused kommentaatorid "ruulivad", on siin interneti avarustes küllalt....
Tartu ralli algus oli igati kiiduväärne ning selline ootamatu lõpp tekitas tõesti viha. Pealegi, tõesti, keegi ei sunni kedagi sõitma ning "katuseid" tuleb igal rallil, ühesõnaga, kui sõita ei taha või ei oska, siis mängi kodus malet ja ongi lihtne.

Tarmo, 17.11.2003 18:07
To to raul:Selge on see,et keegi midagi kompenseerima ei hakka,aga vastuseks sinu küsimusele,kes sind sundis.Kui sa lähed kinno või teatrisse vaatama komöödiat ja pead siis kaks või enam tundi vaatama äkki mingil seletamatul põhjusel tragöödiat,millest sa ei tea midagi,kas sul oleks hea meel?Tõenäoliselt tahad sa piletiraha tagasi kui ei siis on sul midagi viga,Sry.

to raul, 17.11.2003 17:39
mis kompensatsiooni sa tahad? Mille eest? et keegi sundis sind sõitma seal?

 

| 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 | 101-120 |
Uudiste arhiiv
Artikli juurde
Subaru Forester 2,0 XE
Varasemad ülevaated
26.10.2023
Tootmiskombinaat Vihur (0)
09.10.2023
Saaremaa ralli 2023 (0)
19.09.2023
Lõuna-Eesti rahvaralli 16.09.23 (0)
Viimati lisatud albumid
Viimati uuendatud albumid
14.04.2024 13:09
Tarvastu karikas 2024/3.etapp (0)
31.03.2024 08:00
Kehala karikas 2024. 1.Etapp VIDEO (0)
18.02.2024 20:21
Vidzemes Talvekarikas 2024 (1)
18.02.2024 07:49
Rahvaralli " Koeru talv 24" (0)
11.02.2024 19:27
Rally Sarma 2024 (1)
Vaata foorumiteemasid
 
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia