Kliki siia Kliki siia
Kas MM-sarja uus punktiarvestus teeb rallid põnevamaks?
Vasta | Tulemus
Saada teade
Partnerid
www.veoautodevaruosad.com
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
rallifotod.eu
 
 
 
Villu Teearu
14. detsember 2005 12:49
Tagasi
Trüki lehekülg

Võistluste korraldajaid kummitab kohtunike nappus

Kommentaare lisatud: 61

 

  Sorteeritud esimestena: UuemadSorteeri VanemadSorteeri
 
| 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 |
 
to to A.Arias, 15.12.2005 01:50

Tundub, et teid on peamiselt ärritanud Elva võistlusel söögist ilma jäämine ja sellest tingitud ka muu ärritatud olek.

Kõigepealt, muide, mina ei jõudnud ka sööma, sest tegin sisuliselt kogu aeg kahe inimese tööd. Õigupoolest söömine ei tulnud meeldegi.

Seda tean aga kindlasti, et kõik kohtunikud said aja sööma minekuks ja seda ka tehti. Teie olete nüüd küll ainuke, kes räägib teist juttu.

Aga ehk on ka sisulisi ettepanekuid teema kohta ?










dude, 15.12.2005 00:49
vahva, et niisugune teema elavat diskussiooni tekitab. loodetavasti on sellest autospordi arengule mingitki kasu. jõudu!

meelis to elvas nälginututele, 14.12.2005 22:25
peale treening-ja ajasõite on vaheaeg esimese stardini.siis käivadki kohtunikud söömas,kuna ongi parajasti lõunaaeg ja pealtvaatajad veel ei söö.

to huvi, 14.12.2005 22:09
...võta ühendust kas EAL iga, A.Ariasega, mõne alakomiteega (näiteks ERK) ja siis Sulle juba öeldakse, et mis ja kuidas.Kel on soovi, küll see leiab ka võimaluse. Ei tea ühtegi spordiga seotud inimest keda oleks sinna vägisi veetud- kõik on leidnud võimaluse omale meelepärase asjaga tegeleda.

huvi, 14.12.2005 21:52
kui nüüd kuskilt veel teada saaks mis tuleb teha selleks et kohtunikuks saada oleks päris tore.

to A.Arias, 14.12.2005 20:47
Nüüd räägiksin ka asja teisest poolest.
Kui korraldaja peab hakkama senisest rohkem maksma, siis on ta õigustatud küsima, et mida ta selle eest vastu saab ? Küllap peab see olema senisest parem teenus, mis muud.

vastavalt palgale ka töö. olen küllalt näinud lipumehi kes odavalt palgatud ja vahivad ringi nagu peata kanad. kuidas siis hindate tööd? käid iga posti juures vaatamas kes kuidas tööd teeb ?:)

to to kohtunik, 14.12.2005 20:43
Seega tasub endale eelnevalt asjad selgeks teha kui lahmima hakata! Kuivõrd Elva võistlus oli sedavõrd kõva kaaluga, siis oli palju neid, kes sööma ei jõudnud - sekretärid näiteks, kes
rabasid kogu aeg tööd teha ja ei ohkinud, et sööma ei jõudnud.

saa aru asi ei ole selles et oleks ära surnud või midagi. asi on lihtsalt suhtumises ja usalduses. kuna sellel üritusel oli A. Arias kohtunike nö. ülem kes tegeles meiega. siis leian et pole minu mure kelle kompententsi miski asi kuulub. mina pöördun tema poole tema leiab lahenduse (seekord ei tavatsenud ta isegi saatjas midagi vastata sellele küsimusele)

to A.Arias, 14.12.2005 20:36
Esiteks on tegemist siiski teenuse ostmise-müümisega, mis saab toimuda ikka vaid poolte kokkuleppel. Kui tingimused ei sobi, siis ei ole vaja osaleda - keegi ei sunni ! Ütlen juurde, et enamik kohtunikke on õnneks teistsuguse suhtumisega ja nii sai ka tookordne võistlus kenasti peetud.

küsimus polegi niivõrd selles, et mis see palgaraha antud juhul oli. selles suhtes on kokku lepitud on kokku lepitud ja kõik. kui olen lubanud siis tulengi sellise palga eest tööle ja teen seda loomulikult pühendumisega aga kui sa ei tee välja meie küsimustest küsides millal ja kus saab söömas käia, siis see teeb ikka meele mõrudaks küll. oleks siis teil seal sujunud nii et pause poleks olnud oleks ka ilma söömata tore onud. mõistan et publikule ei meeldi ja see pole normaalne et kohtunike söömise pärast tehakse paus. see on täiesti ebanormaaalne nagu on ka ebanormaalne see mis toimus tookord kui oli paus rajahoolduseks ja mitte väike(oleks jõudnud selle lubatud söögi kaks korda ära süüa). ma ei vaidle vastu et te ei leia kohtunikke (samas ei saa aru milles siis probleem ja mida kurdate kui te saate kohtunikke nii nagu putru), lihtsalt normaalne oleks normaalsemat teenindust pakkuda ja lubadusi võiks pidada.

to kohtunik, 14.12.2005 20:33
teadmiseks, et toidutalongid jms. kuulub teadupärast võistluste direktori kompetentsi. Seega tasub endale eelnevalt asjad selgeks teha kui lahmima hakata! Kuivõrd Elva võistlus oli sedavõrd kõva kaaluga, siis oli palju neid, kes sööma ei jõudnud - sekretärid näiteks, kes
rabasid kogu aeg tööd teha ja ei ohkinud, et sööma ei jõudnud. Muidugist mõista ei ole see normaalne, et ei jõuta sööma, kuid see on ilmselt ikka pigem korraldaja poolt koostatavast ajakavast kinni, mida annaks edaspidi paremini sättida.



A.Arias, 14.12.2005 20:23
Nüüd räägiksin ka asja teisest poolest.
Kui korraldaja peab hakkama senisest rohkem maksma, siis on ta õigustatud küsima, et mida ta selle eest vastu saab ? Küllap peab see olema senisest parem teenus, mis muud. Selleks, et kohtunikuna targemaks saada ja kvaliteetsemat teenust osutada, tuleks osaleda koolitustel, mida teadupärast on lubanud korraldada EAL. Siiski, siiski - tuletan meelde, et ainult koolitustel osalemisest jääb kindlasti väheks - pead ka ennast ise tõestama, et oled väärt enamaks (sh. tasuks)! Ja kus seda ikka mujal veel teha kui mitte võistlustel.

Tean sedagi, et paljuski sõltub sinust endast, kuhu võid välja jõuda ja muide - see ei puuduta mitte ainult võistlejaid, vaid ka kohtunikke ! Näiteks tean inimest, kes ühel aastal oli lipukohtunik ja järgmisel aastal juhtis
võistlust - vaevalt, et keegi teda niisama sõbramehe poolest oleks võitlust juhtima lubanud. Nii et võimalus on kõigil !
Tänan tähelepanu eest ja ootan registreeruma!

kaarel puusepp, 14.12.2005 20:22
mis jama jutt see on, seltsimehed rallisõbrad, et saja krooni eest teie küll päev otsa rallit või mingit muud autosporti ei vaata?

pätakana päevi rajaveeres veetnud ja mõnikord selle eest ka mõne krooni saanud. ja viimastel aastatel erinevatel rahvusvahelistel (mitte autospordi) suurvõistlustel med. abilisena osalenud.

ALATI kui abi küsitakse, katsun selleks võimaluse leida ja ootan sellist suhtumist ka teistelt. kas on parem oma raha eest võistlusi vaatamas käia?

kui kellelgi võistlus korraldamisel ja abi vaja, küsige telefonilt 53 421 876. suurema osa aastast olen kas tartus või pärnus aga kui transport ka organiseeritakse, võin kapa- kohilasse ka tulla. kui aega on, loomulikult. sest kõigil on ju kogu aeg kiire.

A.Arias, 14.12.2005 20:16
Vaatamata sellele, et olen autospordi juures kohtunikuna olnud suht. lühikest aega, tean, et
ala ühendab valdavalt entusiaste.

Ise olen samuti alustanud lipukohtunikuna ja täpselt samasugustel tingimustel nagu kommentaator "kohtunik" välja tõi. Vahe on olnud vaid selles, et mina ei ole hädaldanud ega pidanud tagasihoidlikku tasustamist mingiks mõnitamiseks.

Esiteks on tegemist siiski teenuse ostmise-müümisega, mis saab toimuda ikka vaid poolte kokkuleppel. Kui tingimused ei sobi, siis ei ole vaja osaleda - keegi ei sunni ! Ütlen juurde, et enamik kohtunikke on õnneks teistsuguse suhtumisega ja nii sai ka tookordne võistlus kenasti peetud.

Teiseks, kui korraldaja ikkagi ei suuda kitsa eelarve tõttu (vt. kommentaator "aivari" krossi eelarve näidet) rohkem maksta, siis tuleb pakutav vastu võtta või viisakalt ära öelda. Küsimus on ikkagi vastastikuses mõistmises, mistõttu eriti haletsusväärsena näib see, kui sellisel pinnal hakatakse hiljem tagantjärgi poriga loopima.

Aga kas 100 eeki on lipukohtunikule piisav tasu ?
Loomulikult mitte. Ja sellest on teadlikud kõik osapooled. Olen veendunud, et varem või hiljem tasu suurus suureneb, sest ka sellest hädavajadusest on kõik osapooled juba ammu aru saanud.

Jätkub...


Hillar Kalam, 14.12.2005 20:01
...ja lisaks... Meie ürituste juures on kaks suurt probleemi- korraldajate erinev tase ja organisaatorivõimed ning autospordiürituste müümine üldse. Viimase alla pidasin silmas seda, et kui igat rallikrossi etappi tuleks vaatama ca 10000 inimest siis saaks paljudele asjadele (sh kohtunikud) ka palju rohkem kulutada. Oleme üritanud leida ka tervele sarjale sponsoreid, et selleläbi leevendada korraldajate kulutusi, paraku ei ole need asjad nii lihtsad. Kui kellelgi on nendes küsimustes ASJALIKE ettepanekuid, siis võib pöörduda minu poole personaalselt.

Hillar Kalam, 14.12.2005 19:52
Lugedes siinseid kommentaare tundub, et enamusel kodanikel ei ole üldse selget arusaamist kuidas ja mis alustel Eestis autosport toimib.Seletaks mõned asjad lahti: Esiteks jagunevad spordialad olümpia- ja mitte olümpiaaladeks st esimesed saavad riigilt toetust ja teised mitte. Teise gruppi kuulub ka autosport. EAL-i rahalised vahendid tekivad EALi enda majandustegevusest. EALis on minuteada palgal ainult kaks inimest, ükski alaliitude komitee liikmetest mingit tasu ei saa!!!Sealhulgas ka A.Arias.Ka ERK ei oma ise mingeid rahalisi vahendeid.Kuna olen olnud ise nii sõitja, korraldaja (Põltsamaa jäärajasõidud) ja hetkel ka alakomitee esimees, siis arvan, et tean üpris täpselt kui keeruline on võistluste korraldamine ja kui suured on kellegi kulud. Kõik autospordiüritused on meil isemajandavad st EAL ega jumal taevas selle tarbeks raha ei anna. Kõik siiski algab ja lõpeb korraldajatest. Korraldajatest sõltub, kui hästi nad suudavad mingi ürituse korraldada, leida sponsorid, teha reklaami (et oleks pealtvaatajaid) ja lõpuks hoolitseda ka kohtunike heaolu eest. Kohtunikebrigaadidega on korraldajal kõige lihtsam asju ajada kuna siis on tavaliselt ka seal inimene kes organiseerib terve brigaadi töö (ja heaolu). Kui korraldaja palkab endale üksikud kohtunikud, siis sõltub juba kõik tema organisaatorivõimetest ja ka südametunnistusest.Sellisel juhul peaksid ka kohtunikud ise enne muret tundma, et kuidas on nende töö organiseeritud. Kõige ülekohtusem on selles süüdistada peakohtunikku, kellel on siiski teised funktsioonid ja kes on tavaliselt ise palgatud. Kui siin lugejate hulgas on tõelisi huvilisi, siis palun neil kindlasti ühendust võtta A. Ariasega kelle kätte üritame koondada informatsiooni kohtunike kohta.

aivar, 14.12.2005 19:48
on sul kusagilt paremaid pakkumisi? või oled lihtsalt "korraldaja", kes suuga asju ajab?

kiirabi 5000.- TÄIELIK JAMA ei ole jama. auto+2 meedikut, 10 tundi - 500 kr tund on isegi veel hästi. hind muidugi siis, kui ametlikult kiirabist tellid.
päästeteenistus 5000.- NII JA NAA
helibuss 2500.- VÕIKS ODAVAM võiks küll. olen odavamaid proovinud ja otsinud mehele pool päeva diislisse kütet, siis asendanud juhtmeid jne.
informaator 1500.- KÕVA TENISTUS
kraana 3500.- MIKS küsi kraanafirmadest, miks. aga samas ka loogiline - kraana üks tõste on vähemalt 100.- loe autod üle ja vaata, mitu tõstet saad. või kui miks selle kohta, et miks kraana, siis veokakrossil on see hädavajalik.
karikad (4 klassi, 4x3x300.-) 3600.- SAAN ARU
lipumehed (10, a´100.-) 1000.- SAAN ARU
peakohtunik 500.- VÕRRALDES INFORMAATORIGA ODAV
ajamõõtjate brigaad (sh transport) 2500.- NORM
teh komisj+distantsiülem (sh transa) 1000.-NIIJA NAA
teh. abi traktor rajal 1000.- ASANDAB KRAANAT loe rida kraana kohta. või peaks kraana oma slepis "laipu" vedama?
kastmine 1000.- NORM TEEB SAMA TRAKTOR PÜTIGA kui pikad siis vaheajad tuleksid?
reklaam 1900.- PEAVAD ISE MAKSMA kes peavad ise maksma? korraldaja ju maksab plakatite eest, raadioreklaami eest jne.
peldikud 1600.- USUTAV
regamine EAL-is 400.- ON
KOKKU 37 000 KORRALDA ÖKONOOMSEMALT SAAD PAREMINI HAKKAMA olen sind valmis palkama - iga tuhande pealt, mis minu eelarvest kokku hoiad, on 500 sinu.

JUTT VÕI ASI, 14.12.2005 19:40
KULUD
raja hooldus (sh taastamine) 5000.- SAAN ARU
kiirabi 5000.- TÄIELIK JAMA
päästeteenistus 5000.- NII JA NAA
helibuss 2500.- VÕIKS ODAVAM
informaator 1500.- KÕVA TENISTUS
kraana 3500.- MIKS
karikad (4 klassi, 4x3x300.-) 3600.- SAAN ARU
lipumehed (10, a´100.-) 1000.- SAAN ARU
peakohtunik 500.- VÕRRALDES INFORMAATORIGA ODAV
ajamõõtjate brigaad (sh transport) 2500.- NORM
teh komisj+distantsiülem (sh transa) 1000.-NIIJA NAA
teh. abi traktor rajal 1000.- ASANDAB KRAANAT
kastmine 1000.- NORM TEEB SAMA TRAKTOR PÜTIGA
reklaam 1900.- PEAVAD ISE MAKSMA
peldikud 1600.- USUTAV
regamine EAL-is 400.- ON
KOKKU 37 000 KORRALDA ÖKONOOMSEMALT SAAD PAREMINI HAKKAMA

sander, 14.12.2005 19:35
milles on ralli allakäimise fenomen. nii nagu on suremas WRC nii ka eesti ralli

madis, 14.12.2005 18:54
Kõik ju tõstavad koguaeg tasusid, aga ütleks, et näiteks rallis on 4000 krooni rahvuslikus rühmas küll liig mis liig. Eelmine aasta oli see 3500 krooni. Mis nüüd siis selle 500 krooni eest rohkem saab? Vähem kohtunilke vingu???

myy, 14.12.2005 18:07
kui tõsta osavõtu tasu

myy, 14.12.2005 18:06
kui luua yx yxus kes tegeleb ainult radade turvamisega ja saab igalt rallylt 200 ja sprint/kross 100 eek osavõtja kohta / kas siis ka välja ei tule??
vabandust ma suht võhik korralduse kohapealt, aga kas on selline asi yltse võimalik?

 

| 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 |
Artikli juurde
29.04.2024
Eesti rallikrossisõitjad saavutasid Eesti ja Balti sarja avaetapil viis esikohta
Artikli juurde
02.05.2024
Lääneranniku rallile registreerimine on täies hoos
Artikli juurde
02.05.2024
Eestlased võistlevad Kanaaridel Euroopa meistrisarja etapil
Uudiste arhiiv
Artikli juurde
Subaru Forester 2,0 XE
Varasemad ülevaated
26.10.2023
Tootmiskombinaat Vihur (0)
09.10.2023
Saaremaa ralli 2023 (0)
19.09.2023
Lõuna-Eesti rahvaralli 16.09.23 (0)
Viimati lisatud albumid
Viimati uuendatud albumid
03.05.2024 14:22
Est Rx 1. Etapp Raassilla (1)
14.04.2024 13:09
Tarvastu karikas 2024/3.etapp (0)
31.03.2024 08:00
Kehala karikas 2024. 1.Etapp VIDEO (0)
18.02.2024 20:21
Vidzemes Talvekarikas 2024 (1)
18.02.2024 07:49
Rahvaralli " Koeru talv 24" (0)
Vaata foorumiteemasid
 
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia