Kliki siia Kliki siia
Kas MM-sarja uus punktiarvestus teeb rallid põnevamaks?
Vasta | Tulemus
Saada teade
Partnerid
www.veoautodevaruosad.com
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
rallifotod.eu
 
 
 
Tagasi
Trüki lehekülg

Foorum

Kõik teemad
   
  Sorteeritud esimestena: UuemadSorteeri VanemadSorteeri
Osavõtutasud rahvaspordis 2009. a
Autor: JRclub 28.01.2009 09:10
Nagu näha ongi käes see aeg, kus rahvasprint ja "rahvasport" hakkab välja surema. See on lihtsalt kurb.
Head võistluste korraldajad...Kõik hinnad on langenud, majandusseis on selline nagu ta on, aga ikkagi kõik raiuvad osavõtu tasusi 750 eek-i. See ei ole ju normaalne!!! Laske need tasud vanale tasemele tagasi ja on sõitjad jälle olemas. 500 eek-i oleks täiesti talutav ja noortel- ning naistel veel odavamaks. Kiltsi on ehe näide. Tänase seisuga registreerunuid 30 sõitjat. Ise tahaks ka väga jätkata, aga sellised osavõtu tasud ei ole lihtsalt vastuvõetavad !
NB. Sellistel meestel mitte kirjutada, et kui raha ei ole ära sõida ja vali mingi muu hobi jne jne jne. SEE ON RAHVASPORT !!!

Nabaalusele..
Autor: Priit P 28.01.2009 18:13
Väga asjalik arutelu oli...üle pika aja mis siin foorumis aset leidnud on. Üks mees peab ikka mingi mõtetu jutu kirjutama lõpetuseks. Kui arutleda ei soovi siis pole ju mõtet kirjutada üldse siia.

Simunas tehtud sõit oli väga hästi läbi viidud ja tõeliselt kahju, et nii vähe sõitjaid kokku tuli. Täitesti usun, et korraldus jäi sellega miinuse poolele. Tänud meestele selle tubli ettevõtmise eest.

Tegelikult on asi ju laiem kui 2-3 vingujat. Olen vestelnud veel teistegi sõitjatega kes foorumit aktiivselt ei kasuta ja kõik on jaganud seisukohta et 750 rahvasprindi eest on selgelt palju. 600 ja isegi 650 oleks veel OK. Hinnad ju igalpool odavnenud või jäänud eelmise aastaga samale tasemele...selles valguses ei ole nii suur stardimaks nagu õigustatud. Aga eks aeg annab arutust, vaatame kuidas hooaja edenedes arengud on. Igastahes hea on see et inimesed on sellekohast arvamust avaldanud. Peace!

.
Autor: vängster 28.01.2009 19:32
Päris tore arutelu.Mina saan mõlemast poolest täiesti aru.Enam kui loogiline on see,et keegi ei korralda midagi heast tahtest jne.Tasuta lõunaid pole olemas.Ei väida seda,et kõikide korraldajate jaoks on see puhas äri.Aga mõned üritused on 100% kindalt selle mõttega tehtud.Ma ei tahaks näiteid tuua aga eks siinkohal tunnevad ennast puudutatuna need kes viinapitsi suuruseid karikaid jagavad ja lasevad 3 x 900m sõita paberist number akna vahelt välja tolknemas.
Teiselt poolt on nii, et mõtlete miks nii vähe osavõtjaid?Aga loomulikult sellepärast, et inimestel hakkab raha otsa saama ja hea aeg kus käidi kõikidel võistlustel valimatult ,peaasi et sõita saaks on läbi.Hakatakse vaatama millistel tasub käia ,kus rada meeldi ja kus korraldusest on jäänud meeldiv mulje.
Olen raud kindel ,et kui lasta osavõtud kasvõi 600 peale hakkaks jälle rohkem võistlejaid käima(vähemalt karikasarjas).
Kui enamus korraldajaid räägivad ,et tehke ja korraldage ja siis alles hakake rääkima.Ma olen olnud korraldamise osas päris lähedal asjale ja pole see asi nii hull midagi.
Küsin siis kuidas mõned klubid saavad ilusti hakkama ja auhinnad ning üldine korraldus on super(Vasalemma ja Hiiumaa Rh).Küll oli osavõtt 750 aga usun et oleks sama moodi kõik toiminud ka 600.-Sest väiksema tasuga oleks tulnud ka ilmselt rohkem võistlejaid.
Pikk jutt aga ka minu arvamus on asjast see, et osavõtud kuskil 600 peale ja auhinnad natukene uhkemaks ja Kõik on rahul.

to nabaalune
Autor: mikker111 28.01.2009 21:30
kas sul on samapalju mõistust kui sinu nabast 10cm.allpool siis ära rohkem küll ennast lolliks tee püüa aru saada millest jutt käib ja käi ikka koolis ära ja öpi lugema ja kirjutama siin arutavad ikka tunduvalt targemad ja viisakamad.kui ise korjad taarat siis ülejäänud käivad ikka tööl.miks see sind üldse nii häirib kas on oht taandarenguks kui ei ole juba nullis

vähe võistlejaid
Autor: urmasjc 28.01.2009 22:01
Eks lugenud ka see Simuna võistlusele, et samalajal oli ka Tsooru jääraja võistlus, kus oli ka võistlejaid 50 ringis või isegi rohkem. Oli seal ju ka osavõtutasu odavam (200 eek.) See ongi ehe näide sellest, et võistlejad ikka valivad kus odavam võistelda. Ja kui tulemustest vaadata kes seal võistlesid, siis on seal kirjas nii mõnigi tuntum nimi. (http://server.antsla.ee/tsoorukant/Tsooru%20tulemused.pdf )Neliveoliste vabaklassi võitja oli tegelikult Ranno Bundsen, mitte nagu tulemustes Rauno.

osavõtutasud
Autor: vvallo 29.01.2009 08:22
Vähemalt korraldatakse ja päris palju ikka, mis on ainult hea!
Ei ole erilist mõtet siin kiruda, teete sprindile minekuks kodus võileivad kaasa ja hoiategi selle 150.-eeku kokku.
(kuigi rahvaralli 1500.- eeku osalustasu on päris krõbe)

Karm reaalsus
Autor: nuhk 29.01.2009 08:34
Tegelikult on asi lihtne. Nii, nagu ka mujal kapitalistlikus ühiskonnas, nii ka spordis määrab väga palju ära raha. Ja oma lemmik spordiala, millega tegeleda, tuleb valida selle järgi, kui palju parasjagu raha on. Kelle on 600, kellel on 200 jne. Vingutakse 100 EEK üle, samas laupäeva õhtul pubis lastakse silmagi pilgutamata paar tonni hammaste taha.
Olen ise päris suure hunniku võistlusi aidanud korraldada ning julgen väita, et isegi siis, kui oli 120 osavõtjat tulid korraldajad ots otsaga kokku, hea kui jäi üle raha mitmetuhandene telefoniarve kinni maksta, rääkimata sellest bensiini ja autokulust, mis maha sõidetud. Kes ei taha, see ei osale ja oni ju tegelikult asi ants. Kui korraldajad näevad, et enam pole mõtet teha, sest odavamalt teha ei kannata ja kallima raha eest sõitma ei tulda, siis lihtsalt ei korraldata või hakatakse miskit ringi mõtlema. Nagunii enamus võistlusi tehakse suuresti fanatismist - tahaks näha kasvõi seda, kas kodanik mikker on nõus näiteks 100 eeki ja supi eest päev otsa metsavahel seisma, et rajalt rahvastepalli kapteneid (neil pidi ju teadupärast 3 elu olema) eemalk hoida? Lööme käed?
Samuti on hulk arvajaid, kes arvavad, et nemad teavad - tukagi. Mina ka näiteks ei tea midagi sellest, kuidas pimesoolt opereerida või muusikat kirjutada - aga ma ei võta sõna ka sel teemal.
Kindlasti luban korraldajate nimel seda, et need kodanikud, kes ennast võistlustele registreerivad aga kohale ei ilmu - nendega on varsti hea rahulik, sest sõita nagunii enam ei saa - miks ei saa - aga vot uurige seadustest ja juhenditest välja, targad ju kõik ja mikker ilmselt oskab lugeda ka.
Samuti soovitan olla teiste inimeste suhtes viisakam, eelkõige kodanik mikker, kui sa ei tea, kellega hüppad - tä

Karm reaalsus
Autor: nuhk 29.01.2009 08:36
...- tänapäeval nimelt on väga lihtne sind identifitseerida ning peale seda on sinu mure ka murtud - on ju korraldajal õigus otsustada, keda ta laseb sõitma, keda mitte.
Kes aga sõita tahavad - nendele jõudu ja jaksu ning elame koos rasked ajad üle. Kui keegi tahab aga korralduse kulusid vähendada - palun, andke siiasamasse oma kontaktid, mitu inimest olete valmis korralduse ladusamaks sujumiseks välja panema? Tööpäeva algab tavaliselt laupäeva hommikul kell 6 - 7 ja lõpeb õhtul samal ajal. Kuna vaesed ajad, siis tasu ei saa, küll aga supi ehk ikka...

to nabaalune
Autor: JRclub 29.01.2009 09:07
Mul on ainult hea meel, et see teema on aktuaalne. Ja tänu sellele ehk leiame mingi lahenduse. Ma ei lisanud seda teemat foorumisse, et vinguda ja kedagi maha teha. Vaid, et jõuda kompromissini korraldajatega. Ehk on võimalik osavõtu tasusid alandada ja kui palju? Pole öelnud kordagi, et korraldajad võistlustel kulda kokku ajavad. Aga karm reaalsus on see, et nii sureb rahvasprint välja-see ka kogu selle jutu mõte. NB. Kellel see teema ei sobi, siis ära kirjuta siia lihtsalt mingit mõtetut jama, vaid jäta see endale koju paberi peale!!!

Osalejad
Autor: Veiko7 29.01.2009 10:33
Kui poleks seda majanduslangust/kriisi,siis poleks see 750.- võibolla isegi nii väga heidutanud osalejaid aga praegu on pigem vähene osavõtuhulk kinni selles, et rahval lihtsalt pole raha, on töö kaotanud või lihtsalt pole seda kindlustunnet, et laristada raha hobidele. Rahvasprint välja kindlasti ei sure. Kui majandus jälle taastuma hakkab ja rahvas jälle jalad alla saab, küll siis jälle ka hakkavad tulema need 120-150 osalejaga rahvasprindi etapid.

Minu poolt suur tänu eelmise aasta rahvasprintide korraldajatele ja korraldage sama hea isuga edasi!

eemalt vaadates
Autor: aivar 29.01.2009 10:37
Kibelen ka sõna võtma. "Rahvaasjandusi" ma korraldanud pole, seega natuke eemalt vaataja, aga põhimõtteliselt pole ju vahet, kas korraldad naisekandmist, veoautokrossi või rahvarallit. Läbivalt on mured ühesugused.
Urisemine teemal "750 krooni on liiga palju, ei sõida; aga 500 paras ja sõidan" on tõesti naljakas. Kui palju te oma autosse silmagi pilgutamata investeerite, mehed? Palju kulutate vidinatele, millele tegelikult üldse ei peaks kulutama? Ja tõesti, nagu keegi eelkommenteerija mainis - kui väga kitsas on, siis visake õhtul lipsu taha veidi vähem. Jätke kamba peale kaks viina joomata ja ongi see 250 krooni tagasi.
Marti (Simuna korraldaja) märkis väga õigesti, et pole päris eetiline korraldaja poolt kolmandatele isikutele makstavaid summasid avalikustada. Õllelaua taga võib seda teha, aga avalikus foorumis pole ilus.
Aga nüüd selle juurde, millest tegelikult tahtsin kirjutada. Miks osad võistlejad on arvamusel, et korraldaja ei tohiks nagu mitte midagi teenida? Helimees, kiirabi, ajavõtt jne tohivad, aga korraldaja mitte?
Keegi liitis siin meelevaldselt summad kokku, sai 87 000. Ma ei tea, kui õig see rahvarallide osas on, aga seda saan kinnitada, et minu korraldatud veoautokrossidel jääb näiteks kogu korraldaja käest läbi käinud raha (osavõtumaksud, piletitulu) kusagile 50 000-60 000 vahele. Nii et suurusjärk on enam-vähem sama.
Nüüd lahutage sellest teile teada olevad kulud (arvestage ka seda, palju on rahvarallis erinevaid klasse ja ärge unustage, et isegi "viinapitsi" suurune karikas maksab koos graveerimisega 150-200 krooni minimaalselt). Kui palju siis korraldajale "rikastumiseks" jääb? 10 000? 15 000?
No ja kui jääbki 10 000, mis sel

eemalt vaadates järg
Autor: aivar 29.01.2009 10:38
Kui palju siis korraldajale "rikastumiseks" jääb? 10 000? 15 000?
No ja kui jääbki 10 000, mis sellest siis halba on? 3-4 inimest on mitu nädalat orgunninud, rabelenud, muretsenud. Kas selle eest puhastkasuna teenitav 2000-3000 krooni per nägu on siis tõesti nii suur summa, et teine eestlane peaks kadedusest lõhki minema?
Ärge unustage, et alati on võimalus võistluse ebannestumiseks majanduslikus mõttes. Ehk siis - korraldaja peab omast taskust veel peale maksma. Kas mõni võistleja läheb peale võistlust, sajaline näpus, seda kulu korraldajaga solidaarselt jagama?
Ei saa ju nii, et eelnevalt planeerib korraldaja kõik kulud sendi täpsusega ära, lisab sinna oma kamba töötasu (mis on umbes 10 000, sest see ei tee veel naabrimeest kadedaks; aga 15 000 juba teeks) ja kirjutab siis juhendisse, et stardimaks on näiteks 632 krooni ja 14 senti. Saage aru - siia-sinna kõikumisi ikka tekib, eeskätt oleneb see osalejate arvust. Autokrossidel ka sajast muust asjast - ma ei saa ju täpselt planeerida, mitu tünnitäit vett tuleb mul kastmiseks maha valada. Ei saa enne finaali öelda, et nüüd on eelarve lõhki ja rohkem ei kasta!
See 250 kroonise vahe pärast vingumine on samasugune, nagu penskarite irisemine praeguse majanduslanguse ajal. Et Riigikogu kärpigu enda palku ja siis saab kõik jälle korda. Andmata samas aru, et Riigikogu saaks palga poole peale kärpimisest kokku hoida maksimaalselt 10-15 miljonit, aga riigil on praegu puudu 8 miljardit. Ning et eelarve umbes 80 miljardist poole moodustabki justnimelt penskaritele, lastemammadele ja muule sarnasele sihtgrupile minev sotsiaalraha.
Autospordiga on sama moodi. Korraldaja kasum, kui seda üldse on, on heal juhul 10 prossa eelarvest. Korraldaja "kägistamine" ei anna midagi

järje järg
Autor: aivar 29.01.2009 10:39
Korraldaja "kägistamine" ei anna midagi - kui ta näeb, et ikka väga miinusesse jääb, siis ta lihtsalt ei korralda. Raske aeg tuleb ühiselt üle elada ja mõelda teisi variante, kuidas ala odavamaks teha.

Rahva häält on kuulda võetud!
Autor: urueesel 29.01.2009 12:53
1. märtsil tulekul rahvasprint, kus osavõtutasu kõigis klassides 250 krooni. Ja et oleks siis 120 osalejat ka :)))

hea tekst
Autor: jaanusr 30.01.2009 11:57
Mikker ja nabaalune panevad ikka head teksti,neil ilmselt pappi nagu putru.Kui kägistatav korraldaja enam ei jõua küll siis korraldavad teised.Kõik kes sõita soovivad ei ole ilmselt pubi hundid,mille arvelt annaks lisa pappi säästa.Keegi ei ole ka kindlasti korraldajate peale kade,kes kui palju teenib pole pole minu asi.Ja see kui palju keegi autosse pappi tambib,andke minna kui võimalused olemas.Lihtsalt kellel pole tampida tahaks ka sõita. Küll neid osalejaid on väiksema raha eest.

Autor: urueesel 29.01.2009 12:53
Autor: Veiko7 30.01.2009 21:02
Rahva häält on kuulda võetud!
Autor: urueesel 29.01.2009 12:53
1. märtsil tulekul rahvasprint, kus osavõtutasu kõigis klassides 250 krooni. Ja et oleks siis 120 osalejat ka :)))
----------------------------------------

Väga hea...võibolla isegi siis teen ühe sõidu kaasa kuigi see aasta ei plaaninud sõita.
Vaata, et sõnu ei söö :)

Tarbja jäärada
Autor: urmasjc 01.02.2009 22:24
Sai siis käidud seni kõige suurema osalustasuga tavaklassi jääraja võistlusel. (500 eek. võistleja kohta) Omal küll poodiumile asja ei olnud, aga ajas naeru peale küll, kui võitjaid autasustati. Nimelt ulatati võitjatele ainult väikesed taldrikud (http://auhinnapood.ee/index.php?page=86&action=show_product_details&pr...) ja needki auhinnapood.ee lehelt kõikse odavamad taldrikud. Seega sai siis võitja 15 cm. taldriku, teine koht natuke väiksema jne. Kuulsin ka ühelt värske taldriku omanikult kommentaari - "selle peale ei mahu kanakoibki ära":) Sellise osalustasuga võistlusel oleks ju võinud korraldaja välja panna vähemalt juurde veel šampuse ja diplomigi. Diplom maksab ju auhinnapood.ee lehel 4-5 eek. ja oleks maksma läinud kõikidele klassidele kokku mingid tühised 90 eek., aga ju siis oleks auhinnafond lõhki läinud. :)) On internetis kõikjal saadaval ka lingid diplomite tõmbamiseks ja loodan väga, et korraldaja oleks kokkuhoitud raha eest kuidagi ikka saanud paberit osta, et diplomid välja printida.
Laagna võistlusel, kus puudusid ka sponsorid, oli sellel aastal osalustasu 400 eek. ja võitjad said auhinnaks tagasi osalustasu+100eek., ning veel šampa ja karikas. Samuti said teise ja kolmanda koha saavutanud võistlejad rahalised auhinnad, šampa ja karika. Pärast võistlusi oli ka kuulda, et korraldajad tulid kenasti rahadega välja.
Võin öelda, et olen osalenud ikka väga paljudel võistlustel läbi aastate kus on olnud osalustasud palju väiksemad ja nii kasinat auhinnalauda, kui Tarbjal sellel aastal, mina küll varem näinud ei ole.
Tarbja võistluse juhendis oli kirjas, et saab registreerida rally.ee lehel, aga selline koht küll seal puu

Tarbja jäärada jätk
Autor: urmasjc 01.02.2009 22:27
...küll seal puudus. Võistlejad olid parajas segaduses, kuna puudusid ka juhend, korraldajate kontaktid ja ei saanud infot võistluste kohta, kas üldse toimub. (juhendit lugesin võistlustel)Aga info puuduse põhjuseks oli see, et rally.ee küsis Tarbja korraldajatelt info ülesse paneku eest raha(mis selliste ürituste puhul on suht normaalne), mida aga pidasid korraldajad jällegi paljuks maksta. Ja nii vaevlesidki võistlejad infopuuduse käes.
Usun, et võistlejaid oli saja ringis (eks see selgub, kui tulemused ülesse pannakse) ja siis saab ka igaüks ise teha väiksed arvutused. VÄGA AUSTATUD korraldajad: tehke väiksed arvutused ka Teie ja mõelge selle üle, kui palju tuleb Teie päeva tasu võistluse korraldamise eest. Loomulikult saan ka aru, et selle võistluse korraldamiseks kulub pisut rohkem kui üks päev ja tean ka palju maksab üks käimla, helitehnika kasutus, ajamõõtmine jne...
Ärge nüüd kukkuge jälle kisama, et mis sorid teiste rahakotis. See oli vaid väike tähelepanek ühest kallima osalustasuga jääraja võistluse korraldusest. Kohapeal sujus võistlus igati korralikult ja ei esinenud mingeid viperusi.

link uuesti
Autor: urmasjc 01.02.2009 22:28
http://auhinnapood.ee/index.php?page=86&action=show_product_details&pr...

Tarbja
Autor: urmasjc 02.02.2009 16:13
Saan suurepäraselt aru, et korraldaja tahab kulusid kokku hoida, seepärast ongi auhinnalaud nõnda kesine ja võistlusnumbrid paberilehel jne. Aga siis võiks ju osavõtutasu ka normaalne olla, max. 300 eek. peaks ju igati piisav olema, mitte lagi, mis üldse jääradadel nähtud on. Imestan, et neil korraldajatel endil häbi ei ole sellist auhinnalauda välja panna, sellise osalustasu juures. Aga eks igaüks otsusta ju ise, kui külmaks südame suudab teha. Igaljuhul oli võistlejate hulgas pärast ikka nalja nabani, kuigi ega see tegelikult ju naljakas ole, kui keegi üritab niigi raskel ajal võistlejate pealt võimalikku suurt kasumit saada. On ju võistlejatel samuti rasked ajad nagu enamusel Eestlastel.

to nabaalune
Autor: urmasjc 02.02.2009 17:02
Ei ole ma sugugi saama peal väljas. Kahju küll kui see sõnum sinuni ei jõua. Püüan siin oma sõnavõtuga seletada seda, et osalustasud võiksid võistlejasõbralikumad olla. Vanasti nagu olid osalustasud ka normaalsemad, siis oligi ju fun sõita. Saan väga hästi aru, et ei ole ka Eestist rikkurid otsa lõppenud, kellele osalustasu ainult kommiraha on, aga kirjutan siin nende nimel, kellele hakkab iga nädal 500 eek.osalustasu üle jõu käima. Ja kui sinul on siin olevat teksti piinlik lugeda, siis käi siit kauge kaarega mööda. Kui sulle nabaalune väga suurt piinlikust ei valmista, ehk seletad lahti, millest on tingitud, et mida kõrgem osalustasu, seda kasinam auhinnalaud? Ja ära unusta, et siin foorumis räägitakse rahvaspordist, mitte autospordist, nagu sa oma eelmises postituses mainisid!

| 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 |
Foorumisse kirjutamiseks pead olema registreerunud ja süsteemi sisse loginud. Registreerumiseks vajuta siia.
 
Artikli juurde
29.04.2024
Eesti rallikrossisõitjad saavutasid Eesti ja Balti sarja avaetapil viis esikohta
Uudiste arhiiv
Artikli juurde
Subaru Forester 2,0 XE
Varasemad ülevaated
26.10.2023
Tootmiskombinaat Vihur (0)
09.10.2023
Saaremaa ralli 2023 (0)
19.09.2023
Lõuna-Eesti rahvaralli 16.09.23 (0)
Viimati lisatud albumid
Viimati uuendatud albumid
28.04.2024 16:04
Est Rx 1. Etapp Raassilla (0)
14.04.2024 13:09
Tarvastu karikas 2024/3.etapp (0)
31.03.2024 08:00
Kehala karikas 2024. 1.Etapp VIDEO (0)
18.02.2024 20:21
Vidzemes Talvekarikas 2024 (1)
18.02.2024 07:49
Rahvaralli " Koeru talv 24" (0)
Vaata foorumiteemasid
 
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia