Kliki siia Kliki siia
Kas MM-sarja uus punktiarvestus teeb rallid põnevamaks?
Vasta | Tulemus
Saada teade
Partnerid
www.veoautodevaruosad.com
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
rallifotod.eu
 
 
 
rally.ee
14. oktoober 2003 18:49
Tagasi
Trüki lehekülg

2004 aasta toob rallikrossis kaasa muudatusi

Kommentaare lisatud: 85

 

  Sorteeritud esimestena: UuemadSorteeri VanemadSorteeri
 
| 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 |
 
aivar, 16.10.2003 10:32
tegelt saab siinsest asjalikust vaidlusest ühe moraali välja lugeda - tehke kirik keset küla. sõitke nn rallikrossi radadel edasi, aga muutke pisut juhendit, mängige midagi ringi, et eelvoorud poleks 1-4 auto tiirutamised. on publikul huvitavam ja ma usun, et sõitjatel ka. miks mitte ka eelvoorudes 8-kaupa startida? iga mees on korra esireas, siis tagareas ja lõpuks kolmandas voorus kel parem aeg, see saab jälle esiritta.

aivarilt managerile, 16.10.2003 10:26
ja sõidetakse ka lätis rallikrosse, kuigi krossidest tunduvalt vähem. lätlaste rallikrossi kadumisel on puht-majanduslik põhjus - publikut see ala eriti ei huvita, kui paraleelselt toimub autokrossisari. aga kui mei otsustatakse rallikrossi kasuks, siis otsustatakse. ainult et mul on korraldajasit kahju, sest publikuhuvi jääb järjest väiksemaks.
statistilisi andmeid pole kusagilt võtta ja silma järgi otsustamine on väga raske, aga mulle tundub, et suurim publikuhuvi on just nimelt krossidel olnud. suvisel varstu ja kevadisel tapa veokakrossil oli 2000-3000 piletiga pealtvaatajat, vasalemma kummalgi võistlusel ei tulnud see arv kokku vist ka koos võistlejate-mehaanikute-sõprade-sugu...

Allain, 16.10.2003 10:22
Ühinen karli arvamusega, et peaasi sõidetaks ühte sarja.Rallikross on ju pealtvaatajale igav ok sellel aastal on autosid finaalis 6 asemel 8 juba samm edasi.aga mida teeb see pealtvaataja eelsõitude ajal?Uued võistlejad tulevad just sealt .Omal ajal alustasin minagi just nii.Läksin mardiga superkrossile kaasa tol ajal sõideti mingit hästi lühikest ringi ja oli palju võistlejaid rajal.Tekkis huvi ja hasart .pakun välja kui ma oleks sattunud tänapäeva rallikrossile poleks ma autosporti sattunud.Igav ju. veokat hakkasin ka sõitma sellepärast, et neid oli stardis pea 20 . vot olid ajad. esimene start valgas olin kindel liider tagantpoolt .aga näed arenesime ja 3 aasta pärast olingi eestis ja lätis nr 1.Nii ei populariseeri seda ala....Need vähesed kes veel sõidavad tuleb toppida 1 starti ja korraga rajale lasta.Veel sellest, et bmv sõidavad esi ja taga sild eraldi ei kujuta ette mis moodi emv arvestuses neid punkte saaks jagada.

aivar, 16.10.2003 10:21
ainult numbritest lähtuda ei saa. ei ole päris nii, et autokrossi kadumisega kaob rajalt üksnes Paju August. tänavusel hooajal kadusid (ma arvan, et just kahe sarja liitmise pärast) Tenno Kahr, Jüri Reinumägi, Kristjan Pass - vo veel keegi, ei mäleta peast. Lauri Luts ei sõitnud (kuigi tal oli suht uus Golf). Alar Kuus sõitis ainult talviseid rallikrosse ja krosse, sest seegi mees on minu teada rohkem krossisõber. Avo Tamm on kusagile kadunud, ka tema oli alati krossidel väljas.

manager, 16.10.2003 09:42
mida te vehite siin mingite mõtetute numbritega? Lätis on nii- ja niipalju autokrossi sõitjaid. No on ka loogiline, kuna seal rallikrossi ei sõideta. Kui läti oleks mingil hetkel valinud rallikrossi, kas siis oleks seal oluliselt vähem sõitjaid? kahtlen. "lisaks kaovad krossist mõned sõitjad" - aga palju sõitjaid kaoks, kui eestis oleks ainult autokross? Usun et rohkem. Kui tahate mingite numbrite/nimedega hiilata, siis paluks lõpuni, faktideni välja. Suht lihtne on ju välja võtta palju oli see aasta puhtaid autokrossi ja palju puhtaid rallikrossi mehi. Kui need numbrid kõrvuti panna, siis on suht selge kummal sarjal on eestis eelistus. Numbrid sellised: Rallikross- 10 pidevat sõitjat ja hooaja jooksul startinuid 27. Autokross- 6 pidevat sõitjat (kahe klassi peale kokku) ja hooaja jooksul startinuid 17. Tulemus on saadud põhimõttel, et pidev sõitja on see, kes on startinud üle pooltel etapidest.

Tom, 16.10.2003 08:46
Mehed kui hommsest tuleb paber, et 2004 hooaeg sõidetakse eestis autokrossi, kas siis paugust tõuseb tase ja need kadunud 4 ja pluss veel persetäis lajatub rajale? Kahtlen siiralt, põhjus on tegelikult kuskil mujal. Põhjus on arvatavalt selles, et kõik mis jääb Tartu vöötmest alla poole on paadunud autokrossi fännid ja ei näe seda teisiti ning iga kodust nina välja pistmine on sitaks kallis ja vat parem ei tule. Ning need kes jäävad sellest triibust põhja poole on sellised kellel on täiesti savi mida sõidetakse põhiline, et sõidetakse. Pole mõtet hakata nüüd kohe vehkima ja karjuma, on ka nendes piirkondades erandeid, aga kes seda loeb mõelgu puhtalt enda peale, valikuliselt on see tõsi.

Karl, 15.10.2003 23:53
To> meelis (ja "to karl", kes on ka vist meelis):
Allain ei nuta minumeelest niivõrd taga autokrossi vaid räägib kui mannetu on Eesti sõitjate tase. "Allaini numbritest" rääkides oli autokrossis isegi juba kuuendast kohast alates "ühe sõidu mehed", aga point on selles et nii auto- kui rallikrossi põhiolemus on ikkagi autodega mingil (krossi)rajal kihutamine - võistluskorraldus on siiski teisejärguline. Ühe sarja valimine vähendab killustatust ja suurendab konkurentsi, mis võib meid kunagi ka Lätlastele järgi viia - vahet pole mis võistlussüsteemi siis kunagi kasutatakse, selle muutmine pole mingi probleem ja siin praegu millegi surmast rääkimine on väiklane enesehaletsemine.
Kui me teeme kahe sarja asemel ühe siis see ongi Lätlastelt shniti võtmine, seekord valisid otsustajad rallikrossi. Pealegi pakun praegu näiteks sellise idee, et miks mitte sõita see üks Balti etapp autokrossi korralduse järgi - keegi tuleb ikkagi võitjaks ja punktid läheksid ikkagi sellese ainsasse Eesti meistrivõistluste tabelisse. (Ühesõnaga minul kama kas tehakse auto- või rallikrossi - peasi et mitte mõlemaid paralleelselt).

to karl, 15.10.2003 23:15
Miks ei puutu kui tahame korraldada bmv etappi siis jälle ainult lätlastele, leedukatele, sest meie ju sõidame rallikrossi ja jälle pole ühtki eestlast stardis.Kas allaini numbrite võrdlusest teile veel vähe.Asi selles, et vaja areneda ja olgem ausad lätlased on meist ees ja väga pikalt aga meie leiutame jalgratast selle asemel , et sealt snitti võtta.Paljud kommenteerijad on just pealtvaatajad kes käinud lätis ja saanud elamusi mida meil ei pakuta 2-4 autoga tõmblemistel.Meil polegi varsti rohkem võistlejaid.

Meelis, 15.10.2003 22:58
Olen Allainiga ka nõus.Ja nii meie Autokross siis välja surigi!Tegelt olin selle asja sünniga kunagi väga lähedalt seotud.Kurb muidugi,et see nüüd naiste taktikepi järgi käib...või oli see hoopis Jamnes oma pika patsiga...

Karl, 15.10.2003 22:58
Ühed on õnnelikud et rallikross toimub teised nutavad (lahinal) et autokross on surnud. Minumeelest on siin üle viiekümne mõttetu (vaidlus)kommentaari!!! Autode tehnilised tingimused olid mõlemil täpselt samad, erineus on ainult võistluskorralduses. Mina ei usu seda juttu, et rallikrossis on 6 ringi jaoks lihtne autot ette valmistada ja autokrossis 9 ringi jaoks ilgelt keeruline. Minumeelest oli kahe võistlussüsteemi pidamine Eesti oludes liigne luksus (ja segadust tekitav). Ühe tee valimine on igati tervitatav ja kui rallikross osutub nüüd tõesti ebapopulaarseks ja igavaks, siis sõidame ülejärgmine aasta autokrossi - olen kindel et kummagi otsuse pärast ei pea keegi oma autot emexisse viima.
Lätlastest rääkimine on siin täiesti teemaväline. Autokross versus rallikross ei puutu üldse sellesse et keegi Lätis võistlemas ei käi.

Allain, 15.10.2003 22:57
vaatasin korra veel eesti rallikrossi tulemusi meil on tõsised sõitjaid täpselt7-8. vaadake ise 9 koha mees sõitis 1 etapi jne.......Oleme ikka tõesti tegijad.

Allain, 15.10.2003 22:45
Jutt kisub läti teemadeks . Võtsin väljavõtte läti autokrossi edetabelist võrreldes eestiga olgu seeauto-või rallikross on tulemused eestis järgmised.Punkte saanud võistlejaid on eestis 24 meest+ 8 noort.lätis aga on lood nii.klass 1400=25 NOORT 2000 ESIVEDU= 30 MEEST TAGAVEDU=34 BAGI=10 SAPAKAS= 10. VAHE ON IKKA ÖÖ JA PÄEV. Mis puutub tasemesse siis andke andeks eesti on 0 lätiga võrreldes. Olen kindel kui Mariol lubataks startida tagurpidi tuleks ta ikka 3 hulka aga lätis pole isegi õiges suunas sinna asja.Asi pole mitte mehes vaid tehnikas.Lätlaste autod just esiotsameestel ikka maksavad ja mitte vähe olen uurinud hindasid .ja loobusin ehitan parem 53 me.

Meelis, 15.10.2003 18:53
Olen Tarmoga täiesti nõus!Kes pole lätis käind,pangu suu kinni!Hiljuti avaldati siin pilte Soomest.andke andeks,aga nood masinad paistsid küll kiviajast pärit olevat.JA pealegi,kesmaksab tellib muusika!Kohe mõnus on publikul vaadata,kui kui lömmis romu mõnele läikivale siledale eputrillale ära teeb!Meie "staarid" löögu pahtel autolt maha,küll siis kunagi lätlastele kah järgi jõuavad!

to tarmo, 15.10.2003 18:34
Sa oled vist unustanud kus oli meie autosport kolm neli aastat tagasi, kui seda võrrelda tänase seisuga tundub ikkagi et arengut on olnud päris palju ja autod on ka paremaks läinud!
Või mis sa arenemise all mõtled? Ja miks sa arvad et meie eesti mehed vähem arenemise võimelised on kui teised rahvused oled ehk mingi eestikeelt oskav lätlane kes siis rahvuste vahelist vaenu üles kütab?! Minu mäletamist mööda käisid kunagi ka mõned läti sõitjad vasalemmas sõitmas ja minu arust ei osanud nad seal muud teha kui hästi kiiresti oma autod pilbasteks lammutada! See oli vist paar kolm aastat tagasi juba!

tarmo, 15.10.2003 18:12
Minu arust pole ühelgi spordiala harrastamisel mõtet, kui ei taheta edasi areneda. Ja Eestis kohe kindlasti ei arene. Need, kes arvavad, et Lätis ei ole mõtet käia, pole ilmselt kordagi üle Eesti piiri saanud. Ma soovitan kõigil, kes Läti sarja umbusaldavad, osa võtta kasvõi ühest sealsest võistlusest. Siis näete milline on tõeline autokross.

to aivar, 15.10.2003 17:36, 15.10.2003 18:07
miks sa nimesid ei taha nimetada, need ju avalikud ja loe kokku juba siis ka nende nimed, kes ainultrallikrossi sõidavad. millise suhte saad?

to aivar, 15.10.2003 18:07
Vaatasin neid tabeleid ja leidsin 4 nime kes ainult Autokrossi sõitsid A.Paju, J. Kivistik, A. Hintser ja H. Vahemaa - minu arvamus, et nendest ainult üks mees selline kes muid võistlusi ei sõida, teised on sõitnud ka rallit ja usun et selle pärast nad rallikrossi ei sõitnud lihtsalt aja ja vahendite puudumise tõttu!

mihkel, 15.10.2003 17:59
asi selles et baltikumis krossi kandepind suurem kui rallikrossis. Iseenesest mulle ükspuha kui keegi siin üksi ja omaette sõita tahab, aga kahju et bagidega on siis täitsa lõpp.

aivar, 15.10.2003 17:36
lisaks kaovad koos krossidega ka mõned sõitjad (kuigi mitte palju). ei taha teiste eest sõna võtta (kuigi mõni mees on otse öelnud, et ta sõidaks ainult krosse), vaadake ise autosport.ee pealt tabeleid ning veenduge, et on selliseid mehi, kes ainult krosse sõitsid.

Kah huviline, 15.10.2003 17:07
Ma küll ei saa aru miks siis autokrossi enam eestimaal ei korraldata, kas tegu pole mitte nende kõvatajates endis kes siin kommenteerivad? Mina ei usu, et keegi sellele nüüd nii väga vastu on, kui on võistlejaid ja korraldajaid ja toetajaid kes raha sellele alla panevad. Sina kes sa mulle vastasid, võiksid ju asja käsile võtta ja ära korraldada mitte siin kõva häälega kuulutada, et oled teel Euroopasse ja harjutad Lätis, mulle tundub et raiskad oma energiat vales kohaas kui sa siin ainult räägid!

 

| 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 |
Artikli juurde
24.04.2024
Rahvasprint sõidetakse Valge Daami ralli kiiruskatsel
Artikli juurde
29.04.2024
Eesti rallikrossisõitjad saavutasid Eesti ja Balti sarja avaetapil viis esikohta
Artikli juurde
23.04.2024
Romet Jürgenson jõudis juunioride MM-sarjas etapivõiduni
Uudiste arhiiv
Artikli juurde
Subaru Forester 2,0 XE
Varasemad ülevaated
26.10.2023
Tootmiskombinaat Vihur (0)
09.10.2023
Saaremaa ralli 2023 (0)
19.09.2023
Lõuna-Eesti rahvaralli 16.09.23 (0)
Viimati lisatud albumid
Viimati uuendatud albumid
28.04.2024 16:04
Est Rx 1. Etapp Raassilla (0)
14.04.2024 13:09
Tarvastu karikas 2024/3.etapp (0)
31.03.2024 08:00
Kehala karikas 2024. 1.Etapp VIDEO (0)
18.02.2024 20:21
Vidzemes Talvekarikas 2024 (1)
18.02.2024 07:49
Rahvaralli " Koeru talv 24" (0)
Vaata foorumiteemasid
 
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia